sâmbătă, 25 iunie 2016

Impachetarea cadourilor

Vi s-a intamplat, probabil, de multe ori sa cumparati un cadou pentru cineva si sa aveti dificultati la impachetare. Si oricat de frumos si pretios ar fi cadoul, daca prezentarea nu este pe masura, din cauza aspectului, acesta isi pierde din "valoare".
In Romania sunt destul de putine magazine care se ocupa si de ambalarea cadourilor. De obicei, cand cumperi ceva, ti se pune intr-o punga de plastic... Dar in Craiova, exista o retea de magazine unde cadourile sunt ambalate in functie de dorinta clientului. Este vorba despre Charisma. Daca nu aveti nicio idee, consultantii de vanzari sunt gata sa va sugereze un anumit tip de ambalaj, in functie de persoana careia vreti sa daruiti obiectul cumparat. Ei sunt fideli sloganului companiei "Arta de a fi unic".
Doamna Tina Ruptureanu, directorul Charisma, ne-a invitat zilele trecute la o prezentare de impachetare a cadourilor. Eu i-as spune mai degraba un workshop si veti intelege mai tarziu de ce.
Cateva blogarite ne-am intalnit la magazinul Charisma din Craiova, str. Rovinari nr. 19 unde, pentru inceput, am asistat la cateva metode de impachetat cadouri.
Denisa ne-a invatat cum se ambaleaza cutiile de diferite marimi si forme.
Alegerea ambalajului, a modului de impachetare depinde foarte mult de persoana careia dorim sa-i facem cadoul. Este importanta hartia: textura, culoarea si desenul, dar si accesoriile care se pot adauga pentru a personaliza fiecare cadou in parte.
Primul exemplu a fost o cutie pe care a ambalat-o intr-o hartie mata, eleganta, la care a adaugat ca accesorii o panglica in ton si o floare din hartie.
 
Al doilea exemplu a fost impachetarea unei cutii patrate, la care a folosit, de asemenea, o hartie eleganta, o tanglica si un mic evantai confectionat din aceeasi hartie cu ambalajul.
A urmat un album foto la care accesoriul a fost un fel de evantai confectionat din panglica de matase.
Recunosc ca intotdeauna am intampinat dificultati cand s-a pus problema de a impacheta un obiect cu forma neregulata. Elena ne-a aratat cum se procedeaza in astfel de cazuri.
Ea a confectionat un fel de punga de hartie, inchisa la capat cu un evantai. Poate pare simplu la prima vedere, dar credeti-ma ca nu este deloc asa.

Va spuneam la inceput ca n-a fost o simpla prezentare pentru ca doamna Ruptureanu ne-a facut placuta surpriza de a ne darui mici cadouri si nu oricum, ci ne-a lasat chiar pe noi sa ne alegem. Mai mult chiar, a trebuit sa ne ambalam singuri cadourile, sa aratam astfel ca am invatat ceva...
Decizia a fost dificila, pentru ca toate erau dragute, dar, in cele din urma, am ales un cosulet cu arome, din cea mai noua colectie de Aromaterapie pe care o produce si comercializeaza Charisma. Si astfel, am fost cea care am avut sarcina cea mai dificila. Rezultatul a fost unul multumitor.
In final pot spune ca a fost o experienta frumoasa si utila pe care sper s-o repetam cat de curand.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu