marți, 17 noiembrie 2015

Aurul si argintul antic al Romaniei

RECOMANDARE!

De cand ma stiu mi-a placut si am incercat sa promovez Craiova si Oltenia. Nu-i inteleg pe cei care spun ca in acest colt de tara nu ai ce sa vezi... nu ai ce vizita si ca nu se poate face turism. Gresit! Avem atat de multe locuri frumoase si interesante, fie ca este vorba despre natura, despre istorie, religie, gastronomie sau vin.
Important este sa aratam celorlalti ceea ce avem. Toti strainii care ne viziteaza meleagurile sunt impresionati. Asa ca, nu ezitati sa ii duceti la plimbare prin diverse locuri. 
Daca in perioda urmatoare veti avea musafiri, trebuie neaparat sa-i duceti la Muzeul Olteniei, la sectia de istorie. Pe 19 noiembrie se deschide cea mai mare si mai valoroasa expozitie din tara: "Aurul si argintul antic al Romaniei".


Expozitia cuprinde cele mai valoroase tezaure din tara. Sunt peste o mie de piese adunate de la 32 de muzee. Timp de doua luni si jumatate, la Muzeul Olteniei vor putea fi admirate bratarile regale dacice din aur de la Sarmisegetuza Regia, Tezaurul de la Pietroasele (judetul Buzau), binecunoscut sub numele de „Closca cu puii de aur”, piese din ansamblurile princiare getice de la Agighiol (Tulcea), Peretu (Teleorman), din vestite complexe ale evului mediu timpuriu, de langa Cluj, tezaurul de la Cluj-Someseni, tezaurele dacice din argint de la Sarmasag (Salaj) si Cojocna (Cluj) sau splendidul inventar funerar al unei printese gepide descoperit in anul 2007 la Floresti (Cluj) etc.
 
Alte detalii va voi da dupa deschidere.
Oricum, nu ratati aceasta expozitie!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu