duminică, 3 decembrie 2017

Blog Meet#69 - ceva vechi, ceva nou

Bloggerii oltenii se intalnesc ori de cate ori au ocazia. Nu este vorba numai de participarea la evenimente, ci si intalniri saptamanale sau lunare, la care discuta despre viitoare proiecte, schimba diverse informatii sau, pur si simplu, se relaxeaza. Ultima parte se intampla mai ales la Blog Meet... in special in ultima parte a lui. Aproape de fiecare data este un alt loc.
Blog Meet-ul #69 s-a desfasurat la Pizzeria Il Forno.

Atmosfera

Este o pizzerie noua, ce va devenii in curand si restaurant. Cand intrii se simte inca miros de proaspat vopsit. Interiorul aduce putin cu pizzeriile italiene: pereti de caramida, mese de lemn, doar mesajele de pe pereti sunt in engleza... Modul in care proprietarii au ales sa-l decoreze ii da unicitate. Este o atmosfera placuta.

Meniu

Iar pizza este delicioasa... si mare... foarte mare. Daca nu sunteti foarte, foarte infometati, o pizza ajunge pentru doua persoane. Imi place ca este facuta pe vatra, nu in cuptor electric si asta ii da un gust aparte. M-a surprins placut ca am gasit in meniu Pizza Hawaii. Nu mai mancasem de mult si chiar aveam pofta. I-am provocat si pe bloggeri sa guste "pizza cu ananas" si s-au declarat satisfacuti.
Ce vedeti in fiecare farfurie este doar jumatate de portie :) Am gustat cate putin din trei feluri de pizza: Il Forno, Hawaii si Quatro Carni. Cand mai ajung pe acolo voi incerca si pastele, pe care unii colegi  le recomanda cu caldura.
Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre meniu sau sa comandati, iata datele de contact:

Semnificatie

Am lasat la final adresa: Craiova, Calea Bucuresti nr. 14, pentru ca acest loc are o semnificatie speciala. Cladirea a fost construita in 1933 cu destinatia locuinta si cabinet medical. Imobilul are doua etaje, o suprafata desfasurata de 1.400 mp. si o greutate de 3.000 tone.
In urma cu 30 de ani, s-a decis largirea strazii Calea Bucuresti pentru a se introduce linia de tramvai, ceea ce insemna demolarea unor cladiri, inclusiv cea unde se gaseste Pizzeria Il Forno. Fiind cladire de patrimoniu, nu s-a apobat demolarea si s-a hotarat sa fie MUTATA.
A fost o decizie indrazneata si riscanta, dar care a fost incununata de succes.
Pe 27 iunie 1987, timp de 34 de ore, cladirea a fost incet-incet translatata, pe o distanta de 68 de metri. 48 de boghiuri amplasate pe 16 cai de rulare au fost necesare pentru aceasta operatiune. La vremea respectiva a fost o lucrare unicat si se poate spune ca la fel ramane si astazi.




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu